|

Голем Кораб е највисок врв во Македонија (фото)

Република Македонија е планинска земја со околу 40 планини од кои 12 повисоки од 2000 метри. Ниту една држава во Европа, нема толкав број на самостојни планински целини и планински масиви во однос на својата површина. На сите овие планини има околу 260 интересни и впечатливи планински врвови, од кои 85 над 2000 метри. Меѓу…

Уметничко око со креативни идеи на улицата (фото)
| | |

Уметничко око со креативни идеи на улицата (фото)

Уметничкото око на Том Боб или само наречениот уличен уметник кој се труди да ги разубави улиците на Њу Јорк со тоа што старите избледени предмети ги црта со шарени бои и добиваат нова димензија. Погледнете ја галеријата на фотографии каде Том Боб ги измешал боите.

Вистински рај, Св. Петка – Точила
|

Вистински рај, Св. Петка – Точила

Вистински рај во секоја смисла на зборот, црквата Света Петка во населбата Точила блесна како рајска градина, цвеќиња и украсни реквизити го разубававуаат дворот на црквата.

Прилеп центар на попустите, викендов
| |

Прилеп центар на попустите, викендов

По иницијатива на Општина Прилеп и прилепските фирми овој викенд 17ти и 18ти Февруари се одржува Prilep Outlet каде има големи попусти на сите производи ширум продавниците во Прилеп. „Prilep OUTLET Weekend“ ,настан во организација на Општина Прилеп и Прилепската чаршија, за шопинг дружба, забава и евтино купување на познати брендови.Попусти до 70% чекаат на…

Мачките имаат необичен начин на спиење, погледнете! (фото)
|

Мачките имаат необичен начин на спиење, погледнете! (фото)

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА … Мозокот на мачката е најсличен со човечкиот.Мачката може да скокне 7 пати повеке од својата висина.Мачките слушаат 5 пати повеќе отколку луѓето.Срцето на мачката чука 2 пати побрзо отколу на човекот.Мачката со друга мачка скоро никогаш не комуницира со мјаукање, овој звук е резервиран само за човекот.Мачката гледа 6 пати подобро…