СООПШТЕНИЕ за Петковден!

СООПШТЕНИЕ за Петковден!

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ!!!ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЕТКОВДЕНБраќа и сестри во Христа, наши прилепчани, ве известуваме дека ЛЕПЧИЊАТА ЗА СЛАВА ЌЕ СЕ ПЕАТ ИСКЛУЧИВО ВО ЦРКОВНИТЕ ХРАМОВИ.За претстојната слава, на преподобната Петка (ПЕТКОВДЕН), во храмовите Св. Кирил и Методиј – Параклис, лебчиња ќе се креваат во среда (26.10.2022) во периодот од 7:00 до 17:30 И НА САМИОТ ПРАЗНИК (наредниот…

ЈКП Водовод и канализација со известување до прилепчани

ЈКП Водовод и канализација со известување до прилепчани

Известување до граѓаните на Општина ПрилепПочитувани граѓани на Општина Прилеп во изминативе неколку денови потрошувачката на питка вода во градот е енормно зголемена , екипите на ЈКП “Водовод и канализација” – Прилеп ја следат состојбата на водоснабдувањето во градот и во овој момент имаме максимален доток на вода, но поради екстремната потрошувачка од страна на…

Градежна офанзива во Прилеп
|

Градежна офанзива во Прилеп

Со асфалтирање на улиците во Индустриската зона Металец-Прилеп, создаваме погодни услови за зајакнување и за унапредување на бизнисот, како и за развој на економијата во нашата општина изјави Градоначалникот на Прилеп Борче Јовчески. Исто така изманатава седмица се асфалтираа и улици низ центарот на Прилеп. Се асфалтираа дел од улиците „Драган Димески“ и „Кеј 9ти…

Јавен повик за субвенционирање на трошоците за купување на велосипеди за 2022 година за Општина Прилеп
| |

Јавен повик за субвенционирање на трошоците за купување на велосипеди за 2022 година за Општина Прилеп

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање /надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Општина Прилеп за купување на велосипеди за 2022 година Опис на јавниот повик 1.1. Општина Прилеп со цел да ги стимулира жителите на Општина Прилеп за користење на велосипеди, на жителите кои имаат купено велосипеди во период од денот на објавувањето на…

Крстот на Марковите кули оштетен, од Општина Прилеп со соопштение

Крстот на Марковите кули оштетен, од Општина Прилеп со соопштение

Во пресрет на Велигденските празници крстот на Марковите кули кој треба да свети за празниците не е во функција, непознат човечки фактор го оштетил напојувањето за светлото на крстот. Од Општина Прилеп изјавија дека работат на отстранување на дефектот и ставање во функција светлото на крстот. Почитувани сограѓани, сакаме да ве информираме дека надлежните екипи…

Градски превоз Прилеп со известување

Градски превоз Прилеп со известување

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!!Поради работа на ЈКП Водовод и канализација на улица Војводинска, Линијата со број 2 ќе има измена во возниот ред до отстранување на проблемот. Трасата на движење ќе биде следна: Од Факултет до ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ и назад по ул. Марксова кон Ластрада центар, а додека од Ридтекс до Нова Автобуска по ул.Егејска по ул….

ЈКП “Водовод и канализацја” Прилеп со соопштение до јавноста за актуелните активности кои ги превземаат

ЈКП “Водовод и канализацја” Прилеп со соопштение до јавноста за актуелните активности кои ги превземаат

Од ЈКП “Водовод и канализацја” Прилеп со соопштение до јавноста за актуелните активности кои ги превземаат. Во рамките на неделните тековни активности реализирани се повеќе активности од кои ги издвојуваме следниве:Лоцирање на дефект на водоводна линија со Геофон на ул. “Никола Тесла” Обележување на куќни приклучоци на водоводна линија со Тракер на ул.” Кузман Јосифовски-…

Протест за СЛОБОДА на УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ на 27.04.22 во Прилеп
|

Протест за СЛОБОДА на УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ на 27.04.22 во Прилеп

Навршуваат 5 години од настаните од 27 Април 2017, поради кои во затвор завршија уставобранителите односно Јане Ченто, Горан Ангелов, Игор Југ, Митко Чавков, Митко Пешов, Душко Лазаров, Горан Ѓошевски, Оливер Поповски, Мунир Пепиќ, Оливер Радулов, Никола Митревски-Кољо и другите. Па со таа цел оваа година на 27ми Април Среда во 12 часот пред затворот…

Ќе се чисти општинската зграда во Прилеп
|

Ќе се чисти општинската зграда во Прилеп

После 6 години од шарената револуција кога и се протестираше пред општинската зграда и се бојадисуваше надворешниот изглед на Општината, актуелниот Градоначалник Борче Јовчески ги повикува сите граѓани кои сакаат да учествуваат во акцијата за чистење на општинската зграда да дојдат утре Сабота во 08 часот пред Општината. Борче Јовчески изјави дека Општинската зграда е…

Општина Прилеп потпиша меморандум за соработка
|

Општина Прилеп потпиша меморандум за соработка

Денес, Градоначалникот на Општина Прилеп Борче Јовчески учествуваше на настанот од УСАИД каде се потпиша и меморандум за соработка меѓу општините во рамките на проектот за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите. На денешниот настан „Нови партнери и подобро општинско буџетирање“ во организација на Проектот на УСАИД за „Зајакнување на капацитетите за искористување на…