Имплантирана тотална протеза на колено во Општа болница Прилеп
|

Имплантирана тотална протеза на колено во Општа болница Прилеп

После долг период повторно имплантирана тотална протеза на колено во Општа болница Прилеп на Одделението за ортопедија и трауматологија. Др. Кире Јоноски објави на социјалните мрежи и изрази благодарност до целиот тим вклучен во припремата и имплантирањето на протезата.

Снежно утро во Прилеп (фото)
|

Снежно утро во Прилеп (фото)

Утрово Прилеп беше обвиткан во снежна покривка која преку денот се топеше од не така силното сонце. Вистинска бела бајковита глетка, глетка како од некоја слиловница.

Нера конслатинг – професионално и ефикасно!

Нера конслатинг – професионално и ефикасно!

“Нера конслатинг” е друштво за сметководство и конслатинг услуги, кое што професионално и ефикасно ги познава сметководството, даноците и законската регулатива, овозможувајќи им на нивните клиенти врвен квалитет и беспрекорна услуга. Со својата континуирана работа и вистински професионализам, посветени се на градење на долгорочни релации со нивните клиенти, фокусирајќи се на разбирањето на целите и…

Хуманитарен спортски настан за малиот Марко

Хуманитарен спортски настан за малиот Марко

Денес, Училишниот парламент на ООУ “Добре Јованоски” Прилеп и Младинската организација на СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп вклучени во хуманитарниот спортски настан за помош на малиот Марко кој боледува од ретка болест. Денес учениците од сите училишта одржаа лекција на возрасните за хуманост. Со еден спортски настан на кој земаа учество 200 млади на новото спортско…

„3-ти Ноември“ – Денот на ослободувањето на Прилеп

„3-ти Ноември“ – Денот на ослободувањето на Прилеп

Централната манифестација и доделувањето на наградите се одржа вечерва во Центарот за култура Марко Цепенков, во Прилеп по повод „3-ти Ноември“ – Денот на ослободувањето на Прилеп. Награда за животно дело, по повод „3-ти Ноември“ – Денот на ослободувањето на Прилеп, се доделува на: • Академик д-р Валентин Мирчески- особен придонес во природно-математички и биотехнички…

Хуманитарен концерт на The Hounds за болните од цистична фиброза

Хуманитарен концерт на The Hounds за болните од цистична фиброза

Под мотото ,,Прилеп – Борец, херој, хуманитарец”, денес ги започнаа активностите и настаните за одбележување на 3-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Прилеп. Пред градскиот саат во Прилеп, со најубавиот и најблагородниот настан. Хуманитарен концерт на прилепскиот рок бенд ,,The hounds” со цел поддршка на лицата заболени од цистична фиброза. Локалната самоуправа и советот на…

Честитки за победниците на ,,ЧЕ ТРЧАМЕ” во Прилеп
|

Честитки за победниците на ,,ЧЕ ТРЧАМЕ” во Прилеп

Успешно прво издание на ,,ЧЕ ТРЧАМЕ” во Прилеп! Над 1200 учесници, многу дечиња, искрени насмевки, одлична забава и многу награди! Прилеп денес пулсираше во ритамот на спортот, онака како што доликува за еден од најспортските градови во Република Македонија! Честитки за одличната организација до сите кои што беа дел од овој настан и со својот…

Златна плакета за прилепскиот филм ТИ МОЖЕШ

Златна плакета за прилепскиот филм ТИ МОЖЕШ

Златна плакета за краток игран филм и Златна плакета за сценарио UNICA – UNION INTERNATIONALE DU CINÉMA доделена од Кино сојуз Македонија на прилепскиот краток игран филм ТИ МОЖЕШ на авторите Марјан Беџоски и Никола Димески. Филмот освои три награди за сценарио и ќе биди претставен на интернационален филм фестивал.

Тоше: Те молам оди вечерва дома, не можам да те гледам како киснеш на дождов

Тоше: Те молам оди вечерва дома, не можам да те гледам како киснеш на дождов

Неколку години пред да не напушти, една врнежлива вечер Тоше застанал со автомобилот до Рафит, кој продавал весници на булеварот во Скопје. Приказната на Рафит ја разбра цела Македонија, а беше уште еден доказ за добрината на хуманитарецот на нацијата, Тоше. Тој го прашал Рафит Хасани колку заработува во една вечер, а тој му одговорил…