Годишнина од смртта на Ченто

Сподели на:

66 години од смртта на македонскиот великан, 24 јули 1957 година во Прилеп починал Методија Андонов – Ченто, македонски великан и херој кој се борел за македонските национални интереси, прв претседател на Првото заседание на АСНОМ.

Сподели на:

Слични Објави