СООПШТЕНИЕ за Петковден!

Сподели на:

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ!!!
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЕТКОВДЕН
Браќа и сестри во Христа, наши прилепчани, ве известуваме дека ЛЕПЧИЊАТА ЗА СЛАВА ЌЕ СЕ ПЕАТ ИСКЛУЧИВО ВО ЦРКОВНИТЕ ХРАМОВИ.
За претстојната слава, на преподобната Петка (ПЕТКОВДЕН), во храмовите Св. Кирил и Методиј – Параклис, лебчиња ќе се креваат во среда (26.10.2022) во периодот од 7:00 до 17:30 И НА САМИОТ ПРАЗНИК (наредниот ден) во четврток по завршувањето на Божествената Литургија до 10:00 часот и св. Петка во нас. Точила ПРЕТПЛАДНЕ од 07:00 до 12:00 часота, Попладне од 16:00 до 18:00 часот.
Честита слава на сите кои ја чествуваат Св. Петка како закрилничка на нивните домови т. е. домашна слава!
Нека ни е за многу години и на помош.

Сподели на:

Слични Објави