Бразил прв на ФИФА ранг листата, погледнете ги и другите….

Сподели на:

Денес излезе новата ранг листа на ФИФА на која Бразил се најде на првото место по долго време, на втората позиција е Белгија, а на третата позиција е Франција. Бразил после пет години за прв пат е прв на ФИФА ранг листата.
Во топ 10 листата се:
1. Бразил
2. Белгија
3. Франција
4. Аргентина
5. Англија
6. Италија
7. Шпанија
8. Португалија
9. Мексико
10. Холандија

Интересно е што во топ 10 не се Германија, Хрватска и Велс. Од репрезентациите во регионот најдобро рангирана е Хрватска следна е Србија, а Македонија е на 62то место. Последна рангирана во светот е Сан Марино.

Сподели на:

Слични Објави