|

Клубот за Естетско ритмичка гимнастика “АВАНТГАРД” Горди на своите успеси на интернационалните натпреварувања

Сподели на:

“За да станеш шампион, мора да веруваш во себеси и кога никој друг не верува “–па така морам да напоменам дека иако го немаме овај национален олимписки спорт со сите услови за професионалано развивање ,и немаме можеби 70 годишна традиција и историја во овај спорт во нашата земја како другите земји, сепак чекор по чекор успешно ја развиваме оваа дисциплина. Заеднички ,сполетени со љубов и взаемна соработка бесконечно ќе сме горди на нашите достигнувања и атакување кон нови и уште поголеми предизивици тоa се Балканските игри во Јули. Клубот за естетско ритмичка гимнастика “АВАНТГАРД”-Прилео учесник на меѓународниот турнир “Кралица на Аида” во град Хасково Р.БУГАРИЈА , зазедоја учество околку 500 учесници од различни држави Босна и Херцеговин,Србија,Црна Гора и Бугарија. Под менторство на дип.Професор по ФЗО- Александра Стојаноска

Успесите се во повеќе категории:

1. Марија Тошеска 1 место реквизит топка 3 место реквизит 3 место многу бои 2.Анастасија 2010 г 3 место реквизит топка реквизт обач 3 место реквизит лента 3 место многу бои

3.Георгина Апостоловска 1 место без реквизит 1 место реквизит топка 1 место меѓународмо класирање 1 место реквизит топка

4. Јана Димоска 2012 г. 1 меѓународно класирање 4 место реквизит обрач Избрано од главен судија за нај артистичен учесник.

5.Илина Кузманоска 2014 г. 1 место меѓународно класирање 1 место реквизит обрач 2 место многу бои 2 место без реквизит

6.Јована Везенкоска 2013г. 1 место реквизит топка 1 место меѓународно класирање 2 место без реквизит Избрана за нај елегантна учесничка 7.Галена Ацеска 2013г. 1 место реквизит обрач

8.Мелани Ристеска 2014г. 2 место без реквизит

9.Дисциплина Естетско групна гимнастика категорија 8-10г. долга програма

-Марија Кузманоска -Сања Гулеска -Дарија Бунтеска -Калина Петкоска -Мелани Ристеска -Исидора Нешкоска -Галена Јорданоска -Ива Конеска 1 место

Сподели на:

Слични Објави