Прилеп одбележува 21 година од Карпалак

Прилеп одбележува 21 година од Карпалак

Денеска се одбележуваат 21 година од загинувњето на армиските припадници кај месноста Карпалак На 8 август во 2001 година, на патот Скопје – Тетово во близина на селото Групчин кај месноста Карпалак  од заседа беше нападнат конвој на Армијата на Република Македонија, при што беа убиени десет припадници на Армијата. Нане Наумоски (48), резервен капетан,…