Советот на Општина Прилеп ги усвои програмите на основните и средните училишта во Прилеп

Советот на Општина Прилеп ги усвои програмите на основните и средните училишта во Прилеп

На денешната редовна, 21 -ва седница, на Советот на Општина Прилеп , прва во оваа 2023 година, советниците расправаа по 28 точки од дневниот ред. Во најголемиот дел од работата беа предлог програмите и финансиските планови на од основните и средните училишта во Општина Прилеп како и предлог- програма за реализација на дејноста на ЈОУ…

Марко Ристески најсреќен во Прилеп

Марко Ристески најсреќен во Прилеп

На Водици во Прилеп по втор пат најсреќен беше Марко Ристески! Градоначалникот на Прилеп, Борче Јовчески и претседателот на Совет на Општина Прилеп, Дејан Проданоски, заедно со верниците од Прилеп го прославија празникот Богојавленије Водици, присуствувувајќи, најпрвин на Светата Божествена Литургија во црквата Св. Благовештение, а потоа и на чинот на осветување на водите во…

На Василица во Прилеп – 2023
|

На Василица во Прилеп – 2023

Со бурек, греано вино и топол чај, се одржа манифестацијата „На Василица во Прилеп-2023“ во организација на Општина Прилеп, по повод православниот христијански празник Св.Василиј (Василица), во кој се верува дека оној кој што ќе го најде паричето во бурекот, ќе биде среќен во текот на целата година. На плоштадот пред Градскиот саат во Прилеп,…

Прво место за Кирана на WAF CONTEST 2023

Прво место за Кирана на WAF CONTEST 2023

Дел од нашите ученици не мируваат и кога е распуст.На WAF CONTEST 2023 год. Кирана Иваноска8 одделение го освои првото место. Натпреварот е интернационален, организиран од “Светска асоцијација на фестивали- WAF “ кој се одржа во хотел Double Tree by Hilton СкопјеЧеститки до неа,и посакуваме уште поголеми успеси во иднина. Се пофали директорот на ООУ…

Новогодишно обраќање на претседателот на Совет на Општина Прилеп, Дејан Проданоски
|

Новогодишно обраќање на претседателот на Совет на Општина Прилеп, Дејан Проданоски

Почитувани сограѓани, Дозволете ми најпрво да ви ја честитам Новата 2023 година и да ви упатам најискрени желби за добро здравје, мир, благосостојба и повеќе радост во вашите домови. Во годината која измина, се соочивме со многу предизвици и премрежја како резултат на светската економска криза која особено негативно се почувствува во Република Македонија, кај…

Изјава на Проданоски за буџетот на Општина Прилеп за 2023 година

Изјава на Проданоски за буџетот на Општина Прилеп за 2023 година

Главното прашање по кое дебатираа советниците, на деншната 20та Седница на Советот на Општина Прилеп, беше Предлог-буџетот на Општина Прилеп за 2023 година, како и одлуката за негово извршување. Предлог-буџетот го образложи градоначалникот на Општина Прилеп, Борче Јовчески кој напомена дека правната рамка од која се водел предлагачот при неговото изготвување, биле Законот за буџети и на…

Нова цистерна за перење на јавните површини доби ЈКП „Комуналец“
|

Нова цистерна за перење на јавните површини доби ЈКП „Комуналец“

Преку проектот „Подобрено одржување на јавно прометните површини во град Прилеп“ кое го реализира Општина Прилеп, ЈКП „Комуналец“ доби специјално комунално возило, цистерна за перење на јавно прометни површини, за полевање и доставување на вода.„Верувам дека во иднина ова возило со специјална намена ќе им ја олесни работата на комуналните работници и ќе биде во…

Инвестии во училиштата во Прилеп
|

Инвестии во училиштата во Прилеп

Со инвестициите во образованието, инвестираме за просперитетна иднина! Изјави градоначалникот Јовчески при мојата денешна посета на ООУ „Круме Волнароски“ во Тополчани каде изврши увид на комплетно реконструираната спортска сала во училиштето. Променет е и подот со нова подлога, нови спортски реквизити, зголемен фондот на книги во училишната библиотека и нови училишни клупи и столчина. Радост…

Дојави за бомби и во Прилеп

Дојави за бомби и во Прилеп

Утрово пристигнала дојава за пocтавена експлозивна направа бомба на е-маил адресата на неколку основни училишта во Прилеп. Дознаваме дека пристигнал е-маил на адресата на ООУ Добре Јованоски и ООУ Блаже Конески. Моментално МВР се на терен и се врши евакуација на учениците и вработените во училиштата.

Финале на турнирот Св. Никола 2022
| |

Финале на турнирот Св. Никола 2022

Вечерва успешно заврши турнирот во мал фудбал ,,Св. Никола 2022-Прилеп”! Победник на овој турнир е екипата на Гостилница ,,Кај Џек” која што во финалето беше за поефикасна од екипата на Скара на кило ,,Кај Кусио”! Градоначалникот заедно со претседателот на Советот, Дејан Проданоски и со фудбалските легенди од нашиот град ги доделија наградите за најдобрите.Екипата…