122 години од смртта на Методија Патчев

Сподели на:

Денес во Кадино Село, беа одбележани 122 години од херојската саможртва на славниот војвода Методија Патчев и неговата чета. Методија Патчев е еден од најголемите и најзначајните македонски револуционери кој како учесник во македонското револуционерно движење, завзема големо место во богатата македонска историја. Слава му!

Сподели на:

Слични Објави