|

27ми Април е тема за магистратура за една Македонка во Шведска

Сподели на:

Случајот 27ми Април не само кај нас туку и во Шведска е актуелен, Македонката Наде Дуклеска својата магистратура ја брани со темата 27ми Април и неправедно осудените за овој случај. Според научниот труд судскиот процес за ,,27 Април’’ е спротивен на конвенцијата за човекови права. Ова не е првпат судскиот процес за ,,27 Април’’ во странство да биде оценет негативно, претходно имаше и одлуки на судови во странство кои процесот го квалификуваа како политички процес.

Сподели на:

Слични Објави