Блокада на патот Прилеп-Плетвар, НЕ за бугаризација!

Сподели на:

Денес граѓаните на Прилеп и околината го блокираа патниот правец Прилеп-Плетвар од 13 часот до 14 часот во знак на протест против договорот со Бугарија. Блокади имаше на повеќе патни правци ширум Македонија, а во Недела се најавува и голем протест во Скопје. На протестот во Прилеп беше присутен и генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Ѓорѓија Сајкоски.

Сподели на:

Слични Објави