ДЕНЕС, ТРЕБАШЕ ДА СЕ ФАЛИТЕ СО РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ А НЕ ДА МОЛЧИТЕ изјави Петар Ристески

Сподели на:

Петар Ристески пратеникот од Прилеп од редовите на ВМРО-ДПМНЕ денес имаше обраќање на говорницата во Собранието на Република Македонија, ја критикуваше власта за лошата економска состојба, за буџетот од 2020г. за поскапувањето на горивото и тн. Петар Ристески ја повика власта на парламентарни избори.

Петар Ристески изјави: ВТОР ДЕН ДЕБАТИРАМЕ ПО ТОЧКАТА ЗАВРШНА СМЕТКА ОД БУЏЕТОТ ЗА 202О ГОДИНА, ПОТОЧНО НЕ ДЕБАТИРАМЕ,БИДЕЈЌИ ОЧИГЛЕДНО ЗБОРУВАМЕ САМО НИЕ ПРАТЕНИЦИТЕ ОД ОПОЗИЦИЈАТА. ДВА ДЕНА ГЛЕДАМ ДЕКА ИМАМЕ МОНОЛОГ ВО СОБРАНИЕТО. ЗАМИСЛЕТЕ ЗА ТОЧКА ЗА КОЈА ТРЕБА ДА ОБРАЗЛОЖИТЕ ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ ОД ВЛАСТА КАКО РАБОТЕЛЕ ВАШИТЕ МИНИСТРИ, ДИРЕКТОРИ-ВАС ВЕ НЕМА! МОЛК! ЗА ТОА КАКО ВАШАТА ВЛАДА ГИ ПОТРОШИЛА ВАШИТЕ НАРОДНИТЕ ПАРИ ЗА БУЏЕТСКАТА 2020 ГОДИНА-МОЛК! ДЕНЕС, ТРЕБАШЕ ДА СЕ ФАЛИТЕ СО РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ-А НЕ ДА МОЛЧИТЕ. ЗОШТО Е ТАКА-МЕНЕ МИ Е СОВШЕНО ЈАСНО. ОВОЈ ДОКУМЕНТ (ИЗВЕШТАЈ) Е СТРАМ И ДОКАЗ ЗА НЕСПОСОБНОСТА И АРАМИЛОКОТ НА ВАШАТА ВЛАДА. ОВОЈ ИЗВЕШТАЈ, Е ДОВОЛНО САМО ДА ГО ПРЕЛИСТААТ ВО ОБВИНИТЕЛСТВОТО И ЌЕ ИМААТ ШТО ДА ИСПОРАЧААТ ДО СУДОВИТЕ- МНОГУ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ….ОВА Е ПОТВРДА ДЕКА ВЛАДАТА НА СДСМ И ДУИ РАБОТИ НЕДОМАЌИНСКИ, НЕЧЕСНО И ТАА Е НЕСПОСОБНА ДА ГО РЕАЛИЗИРА ВЕТЕНОТО КАЈ ГРАЃАНИТЕ.. 

Во прилог ви ја прикажуваме и изјавата на Пратеникот Петар Ристески на социјалните мрежи:

Исто така го имате во прилог и неговото целосно обраќање погледнете го видеото….

Сподели на:

Слични Објави