Францускиот предлог е прифатлив за нас, ние не го одбивме во целост истакна Османи

Сподели на:

„Доколку се најде решение за ова спорно прашање со протоколите, останатиот дел од францускиот предлог е решение кое е прифатливо за нас“.

Ова во емисијата „10 Минути“ на ТВ21 го истакна шефот на дипломатијата Бујар Османи.

Османи посочи дека францускиот предлог не е одбиен, туку само оној дел кој е спорен за Македонија.

„Францускиот предлог, спорниот елемент, спорното прашање не го стави во документот како финално решение – го стави во заграда. Што значи дека тоа не е конечен предлог на француското претседателство, затоа не можам да кажам дека ние документот не го прифативме. Ние не го прифативме тој дел кој што е спорен за нас“, вели Османи.

Сподели на:

Слични Објави