Лажно се претставила и земала мито за вработување во МВР

Сподели на:

Во периодот од 11.2021 до 01.22 Битолчанката М.Л (39) лажно се претставувала дека работи во МВР и земала поткуп за да вработува, односно извршила измама на жителка на Ресен со тоа што и и ветила дека ќе го вработи сопругот за 3000 евра поткуп. МВР поднесе кривична пријава до основното јавно обвинителство Ресен за М.Л од Битола, поради сомнение за сторено кривично дело измама.

Сподели на:

Слични Објави