Локализиран пожарот кај Прилепец

Сподели на:

Неколку екипи пожарникари на ТППЕ Прилеп се борат со огнена стихија која избувна денес во околината на манастирот „Свети Никола” кај прилепското село Прилепец. Во моментов со големи напори еден крак од пожарот е локлизиран, а другиот се движи кон карпестиот предел на месноста, поради ниските температури нема простор да се прошири. Со брза интервенција на ТППЕ Прилеп направен е и заштитен појас околу манастирот. Екипите од ТППЕ апелираат да не се шири паника кај населението.

Сподели на:

Слични Објави