Мицкоски најави фабрика за рециклирање на отпад во Прилеп

Сподели на:

Во Општина Прилеп кај Борче Јовчески се отпочнува со проект за изградба на фабрика за рециклирање на отпад со што ќе се реши долгогодишниот проблем со третман на отпадот во општината. За оваа цел ќе се инвестираат 90.000.000 денари.

Во Прилеп имаат проекти завршени ревидирани отприлика планот гантограмот е таков да втора половина на јануари месец ќе има објава на тендерската документација втора половина на март месец ќе има ставање на камен темелник.

Луѓето кои што ги предводат општините се гаранцијата дека тоа што е ветено тоа и ќе се реализира во самите општини. Овие инвестиции се со буџетски средства, т.е парите на граѓаните. И овие проекти се само мал дел од вкупниот број на проекти кои градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ ги реализираат.

Сподели на:

Слични Објави