Мицкоски: Заедно со шведската фондација Јарл Хјалмарсон работиме на подобрување на капацитетите…

Сподели на:

Заедно со шведската Jarl Hjalmarson Foundation работиме на подобрување на капацитетите на администрацијата, проектниот менаџмент, реализирањето на проектите на општините – Изјави Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски

“Општините не треба да работат за градоначалниците, туку градоначалниците за општините. Ние сме тие кои треба да ја вратиме вербата на народот.”Од исклучително значење е обраќањето на претседателот д-р Hristijan Mickoski кон првата група од градоначалници на обуката во Скопје. На тоа се надополни и исклучителното искуство на Коце Трајановски и Марјан Ристески кои и ден денес важат за едни од најуспешните градоначалници во 30годишната историја на Македонија. “Кога е најтешко ние мораме да бидеме најуспешни.” – Објави Стефан Андоновски Секретар за меѓународна соработка на ВМРО-ДПМНЕ на социјалните мрежи.

Сподели на:

Слични Објави