Министерот Андоновски во посета на Прилеп

Сподели на:

Денес во посета на Прилеп беше заменик министерот во техничката влада Стефан Андоновски каде се сретна со стопанственици од ИТ секторот и од информатичкото образование, градоначалникот Јовчески, Претседателот на совет Проданоски и пратеникот Ристески.

За жал, министерството за информатичко општество и администрација долго е запоставено и на дното сме во регионот по дигитална писменост. За жал, власта не ги помага домашните компании и кадарот ни бега од државата. Со новата програма на ВМРО-ДПМНЕ, ќе видиме промени и реални решенија за граѓаните и компаниите изјави Андоновски.

Сподели на:

Слични Објави