НЕМОЈ ДА МОЛЧИШ, КРЕНИ ГО ГЛАСОТ!

Сподели на:

Во рамките на кампањата 16 дена активизам против родово базирано насилство унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп организираше трибина на тема “НЕМОЈ ДА МОЛЧИШ, КРЕНИ ГО ГЛАСОТ!,, Унијата на жени на ОК ВМРО ДПМНЕ – Прилеп, за лицата кои се соочуваат со било кој вид на насилство, обезбеди бесплатна психолошка поддршка од страна на лиценциран психолог и советник гешталт терапевт. Крени го гласот за мирен и тивок живот без турбуленции, без насилство, без навреди и без понижувања. Крени го гласот против оние кои се навикнати да понижуваат, да навредуваат и да малтретираат и против оние кои сметаат дека за насилстцвото треба да се молчи и не треба да се зборува јавно беше пораката на трибината.

Сподели на:

Слични Објави