Нова анкета на Europe Elects од ЕУ, ВМРО-ДПМНЕ има убедлива предност пред СДСМ

Сподели на:

„Europe Elects“ е лидер на пазарот во анализата на анкетите и податоците за изборите во Европа.

ВМРО-ДПМНЕ има убедлива предност пред СДСМ, според ова истражување за довербата на граѓаните во политичките партии во Македонија.

Оваа анкета е спроведена од 4 до 6 мај 2020 година на 1.111 испитаници.

ВМРО-ДПМНЕ би победила на изборите во Македонија со 39,4 проценти. СДСМ има 30,1 процент, ДУИ 13,4 проценти, Алијанса за Албанците 7,1 проценти, Левица, 5,4 проценти, БЕСА, 2,8 проценти и Алтернатива 1.9.

Сподели на:

Слични Објави