Нова анкета на ИПИС, голема разлика меѓу двете најголеми партии

Сподели на:

Институтот за Политички Истражувања – Скопје е истражувачка агенција со седиште во Скопје. Стратешка цел на институтот е унапредување на политичките, правните и економските процеси во Македонија, како и перцепциите за развој на политичката култура преку спроведување на научно-истражувачки проекти, но исто така и преку организирање на работилници, дебати и конференции. Институтот е посветен на спроведување истражувања и подготовка на анализи за македонското општество и за состојбите во регионот, како и за јавна промоција на мислења и препораки кои се формулираат врз база на резултатите од истражувањата. Ваквиот пристап овозможува реален увид во моменталната социо-економска и политичка ситуација. Институтот е think–tank и action–tank институција, односно во исто време сме фокусирани и на научните истражувања и на креирањето политики.

ИПИС изготви анкета доколку утре има парламентарни избори за кого би гласасе граѓаните.

Доколку во моментот се одржат парламентарни избори ВМРО – ДПМНЕ ќе биде убедлив победник на истите.ВМРО – ДПМНЕ со поголем рејтинг од актуелната владеачка коалиција СДСМ – ДУИ заедно.

ВМРО ДПМНЕ со 18.2%
СДСМ со 9.5%
ДУИ 4.1%
Левица 4.0%
Алијанса за Албанците 3.5%
БЕСА 1.2%
Алтернатива 0.7%
ДПА 0.4%
ЛДП 0.2%
ДРУГИ 1.2%.

Сподели на:

Слични Објави