Ново возило за транспорт на бездомни кучиња

Сподели на:

Ново возило за транспорт на бездомни кучиња! ,,Подобрување на ефикасноста за заловување на бездомните кучиња и поголема контрола на популацијата на бездомни кучиња на територија на општина Прилеп”. Ова е проектот на кој што преку Бирото за регионален развој го добивме ова транспортно возило и денес го предаваме на ЈКП ,,Комуналец”. Возилото многу ќе ја олесни работата на терен затоа што досега постоеше ограничен капацитет за превоз до Прифатилиштето на повеќе од едно заловено куче. Ќе продолжиме да работиме кон решавање на овај горлив проблем за значително да го намалиме бројот на бездомни кучиња. Изјави градоначалникот Јовчески.

Сподели на:

Слични Објави