Одбележан 4ти Мај на спомениците на Гоце Делчев и Пере Тошев во Прилеп

Сподели на:

Денес навршуваат 120 години од смртта на великанот Гоце Делчев и 111 години од смртта на Пере Тошев, со таа цел претставници на локалната самоуправа, советот на Општина Прилеп, ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп и здруженија на граѓани од Прилеп и потомците на семејството на Пере Тошев го одбележаја со полагање на свежо цвеќе на нивните спомен обележја 4ти Мај денот кога овие двајца херои го изгубија животот во борбата за Македонија.

Претседателот на совет и претседател на ОК ВМРО-ДПМНЕ ПРИЛЕП Дејан Проданоски даде изјава за медиумите по повод овој ден:

Сподели на:

Слични Објави