Одбележување 121 година од смртта на Гоце Делчев

Сподели на:

Во Прилеп денеска се одбележуваат 121 година од смртта на македонскиот револуционер и борец за слобода Гоце Делчев исто така се одбележа и годишнина од смртта на Пере Тошев. По тој повод, делегации од Локалната самоуправа, советот и политички партии положија свежо цвеќе на спомен обележјата.

Сподели на:

Слични Објави