Одрони кај Плетвар, сообраќајот Прилеп-Росоман во прекин од поплавите (ВИДЕО)

Сподели на:

Од утрово целосно е непроодно движењето на патниот правец Прилеп-Росоман после Плетвар поради одрони и поплавување на патот. „Кај „Плетвар пред тунелите има свлечиште и одрон на карпи. Се преземаат мерки за расчистување“, информираат од АМСМ.Алармантна е состојбата кај Плетвар, поточно кај изградбата на новите тунели кај Фариш. Водата носи се пред себе, а автомобили се заглавени на патниот правец Прилеп-Градско.

Сподели на:

Слични Објави