Оставка на директорот на битолската болница

Сподели на:

Директорот на битолската болница, д-р Александар Обедниковски, ќе поднесе оставка од функцијата, објави вечерва телевизија ТЕЛМА. За телевизијата тој потврди дека утре ќе ја депонира оставката од морални причини. Неговата оставка се случува по смртта на новороденчето, кои почина два часа откако било родено.

Александар Обедниковски е директор на битолска болница од мај 2022-та година, а како специјалист ортопед работи таму од 2014-тата година.

Сподели на:

Слични Објави