Податоци од пописот: Во Македонија живеат 1.836.713 милиони жители

Сподели на:

Државниот завод за статистика денеска ги објави официјалните резултати од Пописот на земјава што се спроведе во земјава минатата година.

Како што објави директорот на ДЗС, Апостол Симовски во земјава вкупниот број на населението изнесува 1.836.713 милиони жители.

Симовски во своето обраќање истакна дека Државниот завод за статистика успеал да спроведе успешен попис.

Сподели на:

Слични Објави