Прилепчани и денес со масовна поддршка на протестот во Скопје

Сподели на:

И денес како и вчера прилепчани дадоја масовна поддршка на протестот пред влада во Скопје. Протестот се одржува под мотото „УЛТИМАТУМ – Не благодарам“. Според учесниците, негирањето на правото на самоопределување и условувањето на македонските европски интеграции со прифаќањето еднострано бришење на културната и историската посебност и еднострано непризнавање на јазикот, не е дел од критериумите за членство во ЕУ ниту правило меѓу државите членки.

Сподели на:

Слични Објави