Проданоски: Се скратува можноста за субјективно доделување на средства

Сподели на:

На 24та седница на Советот на Општина Прилеп, советниците дебатираа и за новиот правилник за утврдување на критеримуите, начинот и постапката за распределба на финансиски средства од Буџетот на Општина Прилеп зa спортски клубови, професионални спортски клубови и здруженија на граѓани и фондации. Претседателот на Совет на Општина Прилеп, Дејан Проданоски зема збор од говорницата и изјави: Со новиот правилник се скратува можноста за субјективно доделување на средства. Во текот на наредната недела ќе биде објавен оглас. Средствата ќе почнат да се исплаќаат од средината на месец мај.

Сподели на:

Слични Објави