Проданоски со отворена покана за 23ти Октомври!

Сподели на:

Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп и претседател на советот на Општина Прилеп Дејан Проданоски денес на социјалните мрежи објави отворена покана за празнување на 23ти Октомври. Со утрешната атлетска трка ,,Че трчаме” започнува и празничната агенда во Прилеп.

Проданоски објави: Почитувани, Ве покануваме на заедничко чествување на празникот 23-ти Октомври почнувајќи од утре со следната агенда: 22.10.2023 (недела): 9:00ч – Трка ,,Че трчаме” во центарот на градот

23.10..2023 (понеделник) Полагање цвеќе пред спомениците на:

09:30 – Методија Андонов-Ченто

09:40 – Ѓорче Петров

09:50 – Пере Тошев

10:00 – во храмот ,,Св.Благовештение” на гробот на Пере Тошев

19:30ч трибина во Општинската сала.

Сподели на:

Слични Објави