Ристески: Исполнете ги барањата на пензионерите за повисоки пензии за 3500 денари линеарно

Сподели на:

Пратеникот Петар Ристески со реплика до менистерката за труд и социјална политика. Конкретно барање до министерката – Исполнете ги барањата на пензионерите за повисоки пензии за 3500 денари линеарно зголемување.

Ристески изјави: Во реплика до министерката за труд и социјална политика на прашањето за зголемување на пензиите на пензионерите за 3.500 денари линеарно. На протести пензионерите ги изваде маката а не партиите,ги извади сиромаштијата. Ги навредувате кога кажувате дека некој ги тера. Возрасни луѓе се тоа, мудри и размислуваат со своја глава. Многу добро знаат зошто протестираат. Сега не ги разбирате, ќе разберите на избори!

Сподели на:

Слични Објави