|

Сабота голем протест на земјоделците во Прилеп

Сподели на:

Сабота 26.03.22 на патот Прилеп-Градско земјоделците ќе протеатираат со блокада на патниот правец. Во соопштението на здрженијата на земјоделци се вели дека на состанокот кој го одржале во Прилеп решиле да протестираат поради не прифајќањето на нивните барања до владата, односно немањето слух на МЗШВ и владата за да им помогни на земјоделците во оваа тешка економска криза поради зголемувањето на цените на нафтата, репроматеријалите и храната. Како што велат во соопштението ќе блокираат кај ЛУКОИЛ од 11-13ч и ги повикуваат сите засегнати граѓани.

Сподели на:

Слични Објави