Се обновуваат маалските паркови

Сподели на:

ЈКП,, Комуналец”- Прилеп, продолжува со обновување на маалските паркови. Комуналните работници комплетно го обновуваат музичкиот парк во Врбејско маало.
На нискиит дел од паркот се изгради бетонски парапет, а останатиот дел од паркот ќе се огради со метални солбови, со цел да се спречи паркирањето на автомобили во паркот. Комуналните работници работат на обновување на тревнатата површина, а ќе се изврши засадување и на нови садници.

Сподели на:

Слични Објави