Силен земјотрес пред неколку минути во Македонија

Сподели на:

Земјотресот силно се почуствува во Преспанско-охридскиот регион и бил со јачина од 3.8 степени според Рихтер.

Епицентарот на земјотресот е на 22 километри од Охрид, на длабочина од 6 километри, објави Европско медитеранската сеизомолошка служба (ЕМСЦ).

Жителите на Ресен, Охрид, Битола и Прилеп го почуствувале потресот најсилно. Во моментов нема информации за предизвикана штета.

Сподели на:

Слични Објави