Службеници во влада патувале во Бугарија на трошок на државата како новинари

Сподели на:

Вработени во владината служба за општи и заеднички работи, како новинари, на државен трошок престојуваа во Бугарија три дена. Тие наводно отишле да присуствуваат и да информираат за првата меѓувладина седница меѓу Владатите на Македонија и Бугарија.

Шестмина вработени во Владата, меѓу кои и шефот на службата, обезбедиле шест хотелски соби и превоз со возила од Владата. Иако активностите за меѓувладината седница траеле два дена, од 24 до 25 јануари, лицата во Бугарија престојувале три дена, од 24 до 26 јануари. 

Сподели на:

Слични Објави