СТЕФАН АНДОНОВСКИ: ИМАМЕ ВЛАДА КОЈА ДОМА Е ЛАЖЕН ТРИУМФАЛИСТ, А НАДВОР ИМА ПОДВИТКАН РБЕТ

Сподели на:

Вечерва на Телевизија 24 беше гостин меѓународниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Стефан Андоноски и дискутираше за Македонската влада во меѓународната политика.

Андоноски изјави за владата дека дома е лажен триумфалист, а надвор има подвиткан рбет.

-Петков имаше ново барање во 2020 кое гарантира дека во 2023 нема да се појави некое ново барање кое гарантира дека на затворањето на првото поглавје. Тоа е барање кое значи директно мешање во работите на една суверена држава, односно промена на уставот. Бугарите се остри во нашето барање на почитување на пресудите од Стразбург и во средбата на Пендаровски со ОМО Илинден. Имаме влада која дома е лажен триумфалист, а надвор има подвиткан рбет или воопшто го нема. – рече Андоновски.

Сподели на:

Слични Објави