Украинците ги истиснаа на 55 км од Киев, Русите во паника…

Сподели на:

Претставник на американската одбрана изјави дека украинската војска направила напредок со истиснувањето на руската армија на линијата на фронтот источно од Киев. Русите сега се на околу 55 километри од украинскиот главен град Киев, за разлика од вчера кога руските војници беа на околу 25-30 километри од главниот град на Украина, Киев.

– Според најновата разузнавачка процена на британското Министерство за одбрана украинските сили го зголемуваат притисокот врз руските војници североисточно од Киев.

Сподели на:

Слични Објави