Уште едно остварено ветување, оспособување и обновување на фонтаните во Прилеп

Сподели на:

Градоначалникот на Општина Прилеп Борче Јовчески имаше ветено дека се што беше запоставено изминатите години ќе се обнови, па така во соработка со директорот на водовод и канализација Игор Гулабоски, денес од ЈКП Водовод и канализација Прилеп се пофалија за оспособување на неколку фонтани во центарот на Прилеп.

ЈКП “Водовод и канализација” Прилеп во изминатиот период работеше на оспособување и враќање во функција на фонтаните во центарот на град Прилеп, а воедно и негово разубавување.
Екипите на ЈКП “Водовод и канализација” Прилеп во месец ноември минатата година направија увид на состојбата на фонтаните, при што беше констатирана нефункционалната состојба и се започна со конзервација на истите. Со започнување на пролетната сезона ЈКП “Водовод и канализација” Прилеп со сопствени средства пристапи кон санирање, оспособување и враќање во полн сјај на фонтаните во центарот на градот. Сликите на истите пред и сега можат само да го потврдат тоа.
Јавното претпријатие направи напори и презеде мерки за пуштање на фонтаните во нормално функционирање, а со тоа го вративме убавиот и естетски лик на градот.
Фонтаните во иднина ќе продолжат да го разубавуваат Прилеп, а ЈКП “Водовод и канализација” Прилеп нема да дозволи да биде доведено под знак прашалник нивното одржување.
Функционалноста, одржливоста и развојот на јавното претпријатие се приоритетите кои се водечки сегменти за раководството на истото. Еве и неколку слики од пред и потоа:

Сподели на:

Слични Објави