ВМРО-ДПМНЕ: Ако СДС не поддржуваат фашизам зошто поддржаа отворање на културен клуб со името на фашистот Цар Борис во Охрид?

Сподели на:

Ако СДС не поддржуваат фашизам зошто поддржаа отворање на културен клуб со името на фашистот Цар Борис во Охрид? Ако СДС не поддржува фашизам, зошто тогаш нема ниту една осуда, ниту протесна нота за бугарските негирања и чекори за асимилација, прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Тие исто така запрашаа зошто ако СДС не поддржува фашизам склучија договор со Бугарија, кој е извор на сите асимилации и негирања од страна на Бугарија?

– СДС очигледно не може да се оттргне од матрицата за понижување на Македонија и народот. И затоа да не се чудат кога ги нарекуваме антимакедонската СДС, се додава во партиското соопштение.

Сподели на:

Слични Објави