ВМРО-ДПМНЕ бара веднаш да се намали платата на функционерите

Сподели на:

600 илјади граѓани живеат со 150 денари на ден. Во услови на економска криза, енормна инфлација и сиромаштија, последна работа што треба да се направи е да се зголемат платите на функционерите, рече на денешната прес-конференција портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Марија Митева.-ВМРО-ДПМНЕ бара веднаш да се намали и корегира коефициентот за сложеност на работното место со што би се намалиле платите на функционерите. Функционерите не смеат да бидат граѓани од посебен ред, туку слуги на народот, истакна Митева.

Сподели на:

Слични Објави