ВМРО-ДПМНЕ со поголем рејтинг од седум партии во владата заедно

Сподели на:

Двојна предност на најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ во однос на СДСМ, водечката партија од владината коалиција, покажува истражувањето на мкд мк кое на 1.200 испитаници го спроведе агенцијата Маркет вижн.

На прашањето „Доколку утре се одржат избори дали ќе излезете да гласате“, 56,6% од испитаниците одговориле „да“.

Од определените граѓани 18,6 отсто изјавиле дека ќе гласаат за ВМРО-ДПМНЕ, а 9,4 отсто за СДСМ.

Сподели на:

Слични Објави