|

Во 2020 година власта склучила договори во четири очи во вредност од над 11 милиони евра, изјави Ане Лашкоска, на собраниската седница денес…

Сподели на:

Пратеничката од Прилеп од редовите на ВМРО-ДПМНЕ на седницата денес изјави дека во периодот од Јануари до Јуни 2020 година имало многу тендери во четири очи, а најмногу од нив биле во АД Електрани и во министерството за одбрана….

Ане Лашкоска: На 09.03.2022г. Собранието на Р. Македонија ја гледа завршната сметка на буџетот на државата за 2020.Но,треба да се потсетиме дека во таа 2020г. испливаа на површина криминалите на власта, година во која власта воведе пракса да не се почитуваат закони, особено закон за јавни набавки, година во која се склучиле милионски тендери во 4 очи!

Во прилог ви ја прикажуваме целосната изјава на собраниската говорница од Ане Лашкоска пратеничка од Прилеп

Сподели на:

Слични Објави