Започна одбележувањето на Карпалак

Сподели на:

Положувајќи свежо цвеќе во касарната „Мирче Ацев“-Прилеп и пред спомен обележјето кај селото Лениште, започна одбележувањето на 22-годишнината од трагичниот настан кај месноста Карпалак, каде 10 прилепски воени резервисти, храбро го дадоа својот живот за Македонија.

Сподели на:

Слични Објави