|

Дали го препознавте момчето на сликата, денес е Македонска естрадна ѕвезда?

Сподели на:

Некои од музичарите со музиката се сретнале многу рано, уште во предшучилишната возраст, кога родителите или некој од семејството, соседството, градинката, училиштето… И како по правило детските училишни хорови, или оние на најпознатите детски фестивали се местата каде денешните естрадни уметници ги направиле првите чекори, за прв пат пуштиле глас, ја испеале првата песничка…

А за да се биде добар и успешен треба постојано да се вежба и мора редовно да се оди на проби… Или баш и не мора?

Така и тие, односно тој…Таков е барем неговиот наивен детски одговор во годините кога бил дете и гостин на една од емисиите на тогашната МТВ, кај новинарката и ТВ водителка Ели Танаскова, која го прашува од колку години заедно со брат му одат во хорот на „Златно славејче“, дали имаат таму другарчиња со кои се дружат и дали за да бидат успешни, треба редовно да одат на проби? А тој, тоа го потврдува, па потоа го негира во негов стил:

„Ние редовно одиме на проби… а понекогаш, може да не одиме“! Чесно и искрено!

Да тоа е тој, Стефан Филиповски, вокалот на „Некст тајм“.

Сподели на:

Слични Објави