|

Фонтана од каде се пие црвено вино наместо вода

Сподели на:

Во светот има многу интересни места и необични едно од нив е и градот Ортона во регионот Абрузо во Италија каде една локална винарија направила фонтана во центарот на градот каде можите да пиете црвено вино наместо вода 24/7 Италијанците ја нарекуваат fontana del vino, оваа идеа ја превземале од Британскиот Крал Хенри VIII и Францускиот Крал Францис Први од 1520 година кога изградиле фонтани од вино.

Сподели на:

Слични Објави