|

Мачките имаат необичен начин на спиење, погледнете! (фото)

Сподели на:

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА …

Мозокот на мачката е најсличен со човечкиот.
Мачката може да скокне 7 пати повеке од својата висина.
Мачките слушаат 5 пати повеќе отколку луѓето.
Срцето на мачката чука 2 пати побрзо отколу на човекот.
Мачката со друга мачка скоро никогаш не комуницира со мјаукање, овој звук е резервиран само за човекот.
Мачката гледа 6 пати подобро отколку човекот.
Мачките во просек спијат по 16 саати ..

Сподели на:

Слични Објави