(ВИЦ) На заем…

Сподели на:

Трпе му вели на Цветко:
– Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми требаат.
Цветко одговара:
– Абе, може и да ти дадам, ама прати ја жена ти Трпана вечерва да спие кај мене.
На Трпе не му се сакало да ја праќа својата жена, ама многу му требале тие пари и и рекол на Трпана:
– Трпано, вечерва да одиш кај Цветко и добро да се претставиш зошто вети дека ќе ми даде 100 евра.
Оди Трпана вечерта кај Цветко. Ја поминува ноќта таму и утрото се враќа.
– Што се случи, добро ли се претстави? Ти даде ли 100 евра?!
Трпана одговара:
– Абе, тој рече дека и 200 си заслужил да ти даде, ама нeмал!

Сподели на:

Слични Објави