|

Двојни аршини во судството

Сподели на:

Станислава Чачоровска на својот Facebook профил објави за двојните аршини во судството

НАРУШУВАЊЕ НА РЕД И МИР И ТЕРОРИЗАМ

ЗА НАНЕСУВАЊЕ НА ВАКВИ ПОВРЕДИ на мојата мајка од 75 години и сестра ми од 40кг двете хронично болни и јас оперирана од канцер, ПРЕД СОПСТВЕНИОТ ДОМ на наш имот во Вевчани ОХРИДСКО-СТРУШКОТО ДУВЛО ОД ПОЛИЦИЈА поднесува only ПРЕКРШОЧНА ПРИЈАВА пријава за нарушување на јавен ред и мир на сите кои бевме присутни.
По поднесувањето на приватна кривична пријава почнува играње низ Mакедонските судски лавиринти без излез. Непојавување на рочиште, денес како што и препоставив изземање на постапувачкиот Судија. Игранка без правила на игра и без крај. Во оваа Држава на поединци им се може се, затоа што водачот на насилниците е “член” на добро позната правосудна банда:

  • ГОЦЕ РИСТЕВСКИ адвокат од Скопје, сопруг на Судија Александра Ристевска
    и Охриѓаните од “видни” семејства:
  • ЕЛЕНА БУНТАШЕСКА – швалерка на адвокатот
  • СИХАНА ХУСЕИН – швалерка на бивши функционер сопруг на Судија
  • ЕМРЕ ХУСЕИН – стоматолог

Играта на “заштитени” се надзира уште во ноќта на самиот настан кога на Охридското полициско дувло му требаше сат и половина во Вевчани да испрати патрола на увид, давајќи им простор да се обидат да бегаат од лице место што и се случи. Три пати се јавив запомагав. Запис од моите повици на 192 мора да има. Следува фингирање на полициски записници, тотаална незаинтересираност на Струшкото обвинителство а службено завршува со прекршочна пријава за нарушен ред и мир.
Пијани, се иживуваа над моето семејство газејќи ги на асфалт мајка ми и сестра ми и удирајќи ги со клоци БЕЗ НИКАКВА ПРИЧИНА, затоа што адвокатот насилник не занел да испаркира видно пијан седнат зад волан низ Вевчанските тесни улици. Што е најстрашно сестра ми излезе да им помогне.
За тоа што пијан управуваше со моторно возило ПОЛИЦИСКА ПРИЈАВА НЕМА, НЕ ПОСТОИ.
Мојот Дом за мене е неприкосновена светиња, никој не смее да ме нападне дома без причина, исто како за пратениците што беше Собрание на 27 Април.
Косата на Шеќеринска вреди 4 години затвор, некоја клоца на овој оној 15 години затвор и тероризам, ПОЛИЦИСКОТО ОХРИДСКО ДУВЛО ПРОЦЕНИЛО ДЕКА НИЕ ВРЕДИМЕ ПРЕКРШОЧНО нарушен ред и мир!
Вашите животи вредат нашите не! Вас ве боли нас не! Така? Вие сте Богом дани во оваа држава со се чалмите од 27 Април, со нас може системската адвокатска фукса ГОЦЕ РИСТЕВСКИ да прави што сака затоа што е ваш слуга џокер како адвокат на Крсто Муковски во процесот за 27 Април!
Нашите повреди никој не ги гледате! Никој надлежен! Вие сте само битни во оваа Држава, наследена дедовина ви е!
НЕМА ДА МОЖЕ, НЕМА ДА ВИ ПОМИНЕ! ЌЕ СЕ БОРАМ ЗА ПРАВДА ДОДЕКА СУМ ЖИВА! Ќе се борам да биде законски казнет секој кој посегнал да го тероризира моето семејство на нашиот куќен праг! За мене моето семејство и мојот дом ми се се во животот, исто како вас што оваа држава ви е е се, без држава сте никој и ништо! Поиграјте се уште малку власт полиција и судство и газдувајте со туѓи животи! До кога а??? Се има свој крај кога не си на свое! Мислите о томе. Каде после?

Сподели на:

Слични Објави