Влезот на Општина Могила од денес, МАКЕДОНИЈА!

Сподели на:

“…Дали може да има друго место за еден Македонец освен Македонија…” – Гоце Делчев. Великан, идеен творец и столб на Илинденското востание. Во година на значајни историски јубилеи за државноста и самобитноста на македонскиот народ и македонската држава, општина Могила ги одбележува и слави хероите, делата и вредностите од најсветлите страници на нашата историја. Одбележувањето на Илинден, сеќавањето и почитувањето на ликот и делото на Гоце Делчев и Димче Могилчето се меѓник на вкрстување на минатото и иднината, предупредувајќи нѐ дека не можеме да одиме напред, ако се откажеме од историската вистина и непобитност за нашето постоење. Со цел да се одбележи сето ова Општина Могила постави билборд на влезот на општината.

Сподели на:

Слични Објави